Harmonike Prostor

Contact An Agent

Harmonike Prostor z več kot 100 letno tradicijo!

Tradicija izdelovanja Prostorjeve diatonične harmonike se pri nas ohranja že preko 100 let. Doma hranijo harmoniko že iz leta 1907. Prostorjeva harmonika je prejela priznanje in visoko mnenje Obrtne zbornice Slovenije za vrhunsko izdelan slovenski ljudski unikatni inštrument. S Prostorjevimi harmonikami so znameniti glasbeniki kot so g. Lojze Slak, Franc Mihelič, Franc Delčnjak, Viki Ahačič, Henček, pa tudi številni ljudski godci v Sloveniji in drugod, vse tja do Amerike , posneli nešteto čudovitih skladb. Vsaka Prostorjeva harmonika je izdelana ročno in po izbiri kupca. Izdelujejo klasične harmonike z leseno in kovinsko mehaniko, raznih velikosti , designa in uglasitve. V sodelovanju z g. Fabjanom so izdelali popolnoma nov model harmonike, ki je inovacija med harmonikami. Dodali so 11 gumbov-poltonov na diskantni strani harmonike in 4 base v 3. vrsto na basni strani harmonike Prostor. Če si želite preizkusiti Prostorjeve harmonike z več kot 100 letno tradicijo ste lepo vabljeni na festival harmonike 9., in 10 avgusta, kjer boste lahko preizkusili diatonične harmonike Prostor ter iz prve roke izvedeli vse kar se dotika njihovih harmonik.

Harmonika Prostor

harmonika_prostor_6harmonika_Prostor_8Če si želite razstavljati svoje izdelke na festivalu harmonike nas pokličite ali nam pišite. Razstavljate lahko različne glasbene inštrumente, glasbeno opremo, narodne noše, izdelke domače umetniške obrti, izdelke iz lesa in drugih materialov, spominke in tako naprej. Predstavite se tam kjer vas bodo ljudje opazili, festival harmonike V deželi harmonike 2014!

Vse naše novičke lahko delite s svojimi prijatelji preko družabnega omrežja Facebook in nam tako pomagate deliti Slovensko harmonikarsko zgodbo na vse konce in kraje naše dežele, pa tudi v kakšen drug kotiček sveta več. Hvala!